botox Stockholm
Botox Stockholm
August 18, 2016
Tips inför en behandling med botox Stockholm
August 20, 2016

Ett liv utan botox Stockholm
Det kan låta som en lite konstig titel- klarar inte de flesta sig utan botox. Men frågan är egentligen inte om man kan klara sig utan, men mer om ifall det är värt det. för botox Stockholm kan ha ett mycket positivt inflytande på ens liv, utan att det handlar om ett större ingrepp.
Den botox som används idag framställs på kemisk väg, i ett laboratorium. Men ursprungligen så kommer medicinen från botulinom toxinet och har länge använts för att bota olika sorters problem. Till att börja med så var det främst till för att stoppa ofrivilliga rörelser runt ögonen, så kallad okontrollerad blinkning. Men idag har det alltså vuxit till sig och är en stor del av skönhetsindustrin, även om det fortfarande är vanligt med botox för att minska olika sjukdomstillstånd.
Botox Stockholm är bra till mycket
Många känner inte till sådana detaljer, men botox är ett utmärkt sätt att förhindra huvudvärk och även migrän. Det fungerar nämligen genom att blockera nervimpulserna till musklerna, så att dessa blir mindre spända. En stor del av de som lider av huvudvärk får det från spända käkmuskler, man kanske gnisslar tänder eller biter ihop dem under sömnen. Med botox kan man få bukt med detta och därmed också bli av med den hemska migränen.
Men det botox Stockholm är mest känt för är naturligtvis att det tar bort rynkor. Det krävs inte allt för hög ålder innan man börjar märka av kråkfötterna runt ögon och mungipor. Till att börja med kanske det är gulligt men efter ett tag är det många som känner sig gamla och fula, vilket i sin tur påverkar både humör och livskvalitet.
Valet att leva med botox
Det är lättare att förstå frågan om det är värt att ha ett liv utan botox när man tänker på vad en dålig självkänsla kan göra för en individ. Någon kanske säger att det bara handlar om utseendet och att den inre personen är det allra viktigaste. Även om detta är sant så gör det inte saken lättare för den som inte trivs med sitt ansikte eller andra kroppsdelar. Då är det bra mycket bättre att ta itu med problemet och gå till en klinik där det gör botox injiceringar.
För det går till så att man väljer ut den del av ansiktet som ska behandlas, detta är det vanligaste området för denna form av behandlingar. Sedan sprutas en liten mängd botox in i muskeln, och här är det viktigt att träffa rätt. Det allra bästa är att vara noga vid val av klinik där man använder sig av kompetent utbildad personal. De flesta tycker inte att det känns mycket mer än ett myggbett men det går alltid att få lokalbedövning om så önskas.
Ibland går det att se resultatet ganska snabbt, i alla fall när eventuell rodnad och svullnad lagt sig. Men full effekt kommer efter ett par veckor, så många kliniker erbjuder ett återbesök då för att se om det behövs lite mer botox. Annars brukar man ha tre-fyra månader med sitt nya jag innan det är dags för påfyllning.