Ett liv utan botox Stockholm
August 20, 2016
Botox Stockholm kan vara lösningen
August 20, 2016

Tips inför en behandling med botox Stockholm

En del får det i födelsedagspresent eller inför ett stundande bröllop. Andra bokar in det själva bara för att de tycker de förtjänar det. Oavsett anledningen så kan en behandling med botox Stockholm vara precis det som behövs för att man ska känna sig ung och glad. Det suddar ut rynkorna och ger spänst till ansiktet, vilket ju är anledningen till att man ser yngre ut.

Botox fungerar som allra bäst på de rynkor som ofta uppstår mellan och runt omkring ögonen eller runt mungiporna, och som beror på spänningar i den underliggande muskulaturen. För när man sprutar in medicinen så hindras nervkopplingen till musklerna så att de inte spänns lika mycket. Denna effekt kan sitta i ett bra tag och vanligtvis så räcker det med att fylla på var fjärde månad. Vartefter som man fortsätter med sin behandling så brukar det bli allt längre mellan gångerna, vilket ju kan vara en fördel.

botox Stockholm

Vad man kan förvänta sig av botox Stockholm

Det är inte ett stort ingrepp utan bara ett ämne som sprutas in i muskeln, med en mycket smal nål. De flesta känner så gott som ingenting men det är klart att man kan ta lokal bedövning om så önskas. Vissa läkemedel kan reagera negativt på behandlingen så det är bäst att berätta redan vid första mötet om man har några sjukdomar eller tar mediciner. Den behandlande läkaren kan då avgöra om det kan inverka eller inte.
Direkt efter sprutan så kan det bli lite svullet eller rött runt det berörda området men det går ofta över inom bara några timmar. Man kan redan se en del av effekten men det blir inte fullt färdigt förrän efter en tio dagar upp till två veckor. Därför är det ofta då man går tillbaka för kontroll så att de kan se om det var tillräckligt med botox Stockholm som sprutades in. Annars är det bäst att ha i lite till med en gång, det är inte alls mycket som behövs.
Direkt efter en behandling är det bäst att inte vistas i starkt solljus och det samma gäller tiden före behandlingen. Om man trots allt inte kan undvika solen så är det mycket viktigt med en hög solskyddsfaktor. Varmt bad och bastu bör också undvikas det första dygnet, men det går bra att duscha. Det är också bäst att undvika all fysisk träning eller ansträngning. Men redan efter någon dag eller så brukar huden bli normal igen, och ofta så kan man faktiskt sminka sig lite försiktigt redan första dagen.

Dra full nytta av en botox behandling

Om man följer instruktionerna noggrant så kommer behandlingen att fungera mycket bra. Det är ovanligt att någon har en allergisk reaktion eller liknande, detta är ett relativt säkert läkemedel. Eftersom effekten av botox bara är tillfällig så går också en eventuell reaktion över snabbt. Men det är som sagt mycket sällsynta- de flesta kan bara gå hem och njuta av sitt nya ansikte som blivit tio år yngre över en natt.